A Photoshop felhasználói felületének felidézése a GIMP segítségével az Ubuntu Linux rendszeren

A számítógépes grafikusok közkedvelt képszerkesztő programját bizonyára sokan hiányolják az Ubuntu Linux rendszerre áttérve, melyre megoldást nyújt a rendszerben alapértelmezetten megtalálható GIMP nevű alkalmazás. Ennek használatát a menürendszer kissé eltérő felépítése viszont megzavarhatja, mivel a Photoshop-ról áttérő felhasználóknak időbe telhet, míg minden általuk jól ismert funkciót a GIMP menürendszerében megtalálnak. Erre fog megoldást nyújtani az alábbi leírás.

1.) Telepítés

Töltsük le a szükséges csomagot innen és 32bites rendszer esetén telepítsük fel a letöltött csomagra duplán rákattintva.

2.) Használat

Sikeres telepítést követően indítsuk el a Terminál-ban a gimp parancs segítségével.

A megjelenő üdvözlő képernyőn olvassuk el a leírtakat aztán kattintsunk a Folytatás gombra. Ezután beállíthatjuk úgynevezett személyes mappánkat, amelyet a GIMP fog használni. Kattintsunk a Folytatás gombra majd ismét a Folytatás gombra. Sikeres telepítés után megadhatjuk, hogy mennyi memóriát használhat fel és hová tárolhatja ideiglenesen a képek azon adatait a GIMP képek szerkesztésekor, amelyek már nem férnek bele a képgyorstárba , gyorsítva ezzel a munkát. A számítógép fizikai memóriájának - RAM - figyelembevételével állítsuk be a megfelelő értéket.

A Folytatás gomb megnyomásával elkezdődik a program betöltése, és máris kipróbálhatjuk.

3.) Kapcsolódó weboldalak

- A GIMPshop hivatalos oldala

- A GIMPshop magyar WIKIPÉDIA oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.